Asukasinfo

Yleiset järjestysmääräykset

Järjestyssäännöt ovat taloyhtiökohtaisia. Järjestyssäännöt perustuvat järjestyslakiin. Perusajatuksena on, että muut talon asukkaat otetaan huomioon ja että turhaa häiriötä vältetään. Perusmääräyksinä voidaan pitää seuraavia:

Yhteiset tilat

Ulko-ovet pidetään lukittuina. Yhteisissä tiloissa vältetään metelöintiä ja ne pidetään siisteinä. Tavaroiden säilytys niissä on paloturvallisuuden vuoksi kiellettyä. Mainosten ja kilpien kiinnittäminen on sallittua vain taloyhtiön luvalla. Yhteisissä tiloissa ei saa tupakoida.

Jätehuolto

Jätteet viedään jäteastioihin pakattuina ja lisäksi otetaan huomioon määräykset jätteiden lajittelusta. Asukkaat vastaavat itse, että toimittavat ympäristön kannalta haitalliset aineet niille varattuihin paikkoihin. Jätteitä ei saa jättää keräysastioiden ulkopuolelle, ja viejän on huolehdittava, että keräysastioiden kannet menevät kiinni.

Pysäköinti

Yhtiön tontilla ajoneuvojen pysäköinti on sallittua vain yhtiön luvalla ja vain autoille varatuille paikoille. Paikat on tarkoitettu ainoastaan käytössä oleville autoille.

Huoneistot

Huoneistoissa ei saa viettää häiritsevää elämää. Erityisesti häiriön aiheuttamista on vältettävä klo 22.00 - 07.00. Huoneistoista tulee pitää hyvää huolta. Vioista on ilmoitettava yhtiölle viipymättä. Osakkaan tulee ilmoittaa yhtiölle huoneistoon tehtävistä muutoksista. Remontin aikana tulee toimia niin, että muutostyöt aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä. Viemäreihin ei saa laittaa mitään sellaista, mikä saattaa tukkia ne. Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytävään.

Muuttoilmoitus

Huoneistoon muutosta ja talosta poismuutosta on ilmoitettava huoltoyhtiölle tai talonmiehelle. Ilmoituksen vastaanottaja merkitsee uudet asukkaat talonkirjaan.

Tomuttaminen

Tomuttaminen on sallittu vain niitä varten varatuilla parvekkeilla tai alueilla. Pito- ja liinavaatteiden ravistelu ja tuulettaminen on sallittua huoneistoparvekkeilla vain kaiteiden sisäpuolella. Kiinteistöillä on omat tomutusajat, jotka ilmenevät talokohtaisista järjestyssäännöistä. Tomutusajat voidaan merkitä myös ilmoitustauluille ja/tai tomutuspaikoille.

Lemmikkieläimet

Koirat ovat pidettävä kytkettyinä huoneistojen ulkopuolella. Ne eivät saa liata ympäristöä tai häiritä talon muita asukkaita. Eläinten ulkoiluttaminen on kiellettyä lasten leikkeihin varatuilla paikoilla.

Lue lisää JÄRJESTYSLAKI